OVER ONS

KIJK HOE WE WERKEN

Delfts blauw kunstatelier De Drietand b.v. is al meer dan 60 jaar producent van exclusieve relatiegeschenken, speciaalopdrachten, handgeschilderde geboorteborden en sportprijzen voor uw vereniging. In de webwinkel vindt u een ruime keuze wandborden, vazen en andere artikelen in Delfts blauw en Poly chroom. De meeste artikelen zijn 100 % handgeschilderd. Alle artikelen zijn voorzien van een certificaat van echtheid. De wandborden zijn standaard voorzien van een ophanghaakje. Wilt u een artikel op maat laten maken kijk dan in de gewenster rubriek. Kunt u niet vinden wat u zoekt, geen probleem want hoogstwaarschijnlijk kunnen we het toch voor u maken.

1.

Geschiedenis

Firma aardewerkfabriek de Drietand was de eerste officiële naam van de fabriek toen deze in 1956 bij de Goudse kamer van koophandel werd ingeschreven.

2.

Vader en zijn twee zonen

Vader, plateelschilder, en twee zoons startten met de aankoop van een failliete aardewerkfabriek.

3.

‘s avonds en in het weekend

In de avonden en in het weekend werd het vak geleerd, om na ongeveer een jaar te starten als zelfstandig ondernemer.

4.

Het bedrijf begonnen

Begonnen met het maken van het beroemde Delfts blauwe souvenirwerk, maar al snel overgegaan op het maken van relatiegeschenken en speciaalopdrachten.

5.

In het begin

Begin jaren zestig werd er een andere, grotere, failliete fabriek overgenomen.

6.

In 1980

In 1980 verhuisde De Drietand naar het nieuw gebouwde pand aan de Stavorenweg op het industriegebied De Goudse Poort.\r\nOp deze locatie werd tevens begonnen met een nieuwe activiteit, namelijk het geven van excursies over de productie van aardewerk.

7.

Uitgebreid in 1988

Voor de groepen die bij ons een excursie deden is ons bedrijf in 1988 uitgebreid met een restaurant van 180 m2.

8.

In 2004

In 2004 is besloten om geen excursies meer te geven en ons volledig te gaan richten op het vervaardigen van relatiegeschenken, speciale opdrachten en sportprijzen in aardewerk.

9.

2016 Ambachtelijk Gouda

In 2015 hebben we besloten om weer iets met toeristen te gaan doen. Dit keer niet alleen het aardewerk maar zes oude Goudse Ambachten. Voor meer informatie verwijzen we u graag naar de website van Ambachtelijk Gouda. www.ambachtelijk-gouda.nl 

Tevens verzorgen wij demonstratie schilderen op locatie. Onze schilder zal dan tijdens zo’n demonstratie uw relaties laten zien hoe het aardewerk wordt beschilderd. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Translate »