Maakt u het echte originele Delfts blauw?

Ja, we maken inderdaad het echte originele Delfts blauw. De naam “Delfts blauw” is rond 1700 ontstaan toen men het geïmporteerde Chinese aardewerk ging namaken met onze eigen grondstoffen en decoraties. Dit heeft men toen vernoemd naar de handelsplaats Delft waar het Chinese porselein werd verhandeld.


Wat is het verschil tussen porselein en aardewerk?

Allereerst zijn de gebruikte klei soorten verschillend en daarnaast wordt porselein op een hogere temperatuur gebakken. De samenstelling van de klei en de hogere temperatuur maken van porselein een steviger product. Hierdoor is het uitermate geschikt voor de productie van gebruiksartikelen zoals kopjes en borden. Wij gebruiken dus de aardewerk klei om onze producten van te maken.


Wat kost een wandbord met een eigen afbeelding?

Voor we op deze vraag een antwoord kunnen geven hebben we eerst meer informatie nodig. U begrijpt dat een wandbord van 20 centimeter doorsnede een andere prijs heeft dan een wandbord van 42 centimeter doorsnede. Nog prijs bepalender is de decoratie die op het wandbord moet komen. Omdat we dit soort opdrachten helemaal hand schilderen kunnen we u pas een prijs opgeven nadat we met de schilder hebben gekeken hoeveel tijd hij nodig heeft om de decoratie te schilderen.


Wat is jullie levertijd?

Alle herinneringsborden worden nog op traditionele wijze vervaardigd in ons atelier.
De wandborden worden met de hand geschilderd.
Dit proces neemt enige tijd in beslag, het duurt gemiddeld 2-3 weken voordat een herinneringsbord naar u verzonden kan worden.
Wilt u sneller geleverd krijgen? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Komen jullie artikelen uit het buitenland, bijvoorbeeld uit China?

Nee, wij vervaardigen alle producten in ons eigen atelier nog op de traditionele manier. We hebben ons gespecialiseerd in het maken van relatiegeschenken, speciaal opdrachten en sportprijzen in aardewerk. Door deze specialisatie maken we voornamelijk kleine oplages, van één tot enkele honderden stuks van een artikel. Het zogenaamde souvenir werk zoals het molentje, tegeltje, asbakje komen wel vaak uit het buitenland. Wij maken geen souvenir werk.

Translate »