Specials

Specials.


In deze rubriek laten we enige bijzonderheden zien van onze schilderkunst.

Deze “specials” maken we omdat we deze zelf mooi vinden, maar worden ook op verzoek gemaakt.

Indien u geïnteresseerd bent in een speciaal ontwerp/artikel, neem dan contact met ons op.
Uiteraard bent u van harte welkom om uw idee te bespreken.

Geertje Dircx

“Geertje Dircx”
Tegel 30 x 40 cm.
100 % handgeschilderd
Gouda – Holland
Poly Chroom

€ 995,00


“Op een julidag in 1650 wordt Geertje Dircx door de vroedschap van Amsterdam aangehouden en tot twaalf jaar opsluiting veroordeeld in het Goudse spinhuis. Rembrandt van Rijn had daartoe opdracht gegeven. Hun liefde blijkt niets meer waard.”

 

Anton Pieck

“Anton Pieck”
Tegel 30 x 40 cm.
100 % handgeschilderd
Gouda – Holland
Delfts blauw

€ 995,00


“Anton Pieck is vooral bekend geworden om zijn romantische tekeningen met levendige taferelen uit een geïdealiseerd nostalgisch verleden. Deze tekening geeft een doorkijk vanaf de zijkant van de Goudse kaaswaag naar het stadhuis en de Sint-Janskerk”

 

Stadhuis

“Stadhuis”
Wandbord 43 cm. Ø
100 % handgeschilderd
Gouda – Holland
Delfts blauw

€ 650,00


Het stadhuis van Gouda bevindt zich op de markt. Het vijftiende-eeuwse stadhuis is een van de oudste gotische stadhuizen van Nederland.
Bijzonderheden:
Het klokkenspel aan de zijkant van het stadhuis dateert uit de jaren 60 en is geschonken door een directeur van een Goudse verzekeringsmaatschappij en hoort dus origineel niet bij het stadhuis en wordt in de volksmond van de Gouwenaars, “het klokkenspel van Bouwmeester” of “de Bouwmeesterrevue” genoemd, naar de naam van de schenker. De voorstelling ‘Vrijheyt tot ter Goude’ laat zien hoe graaf Floris V In 1272 de stadsrechten aan Gouda overhandigd. In 2022 viert Gouda haar 750 jarig bestaan.

Jacob

“Jacob”

Wandbord Ø 29 cm.
100 % Handgeschilderd
Gouda – Holland
Sepia bruin

€ 650,00


“In de Sint-Janskerk in Gouda deden archeologen een opwindende en raadselachtige ontdekking,
In de grafkelders lagen skeletten van rijke mensen, die in de 17de en 18de eeuw de stad hadden bestuurd. Dat was al bijzonder, maar ze vonden ook de resten van een ongeveer 17 jaar oude jongen. Aan de botten was te zien dat de jongen vaak te weinig eten had. Arme mensen werden nooit in de kerk begraven. Wie was hij en hoe kwam hij daar? “

Doelenstraat in de sneeuw

“Doelenstraat in de sneeuw”
Tegel 30 x 40 cm.
100 % handgeschilderd
Gouda – Holland
Delfts blauw

€ 995,00


“Fotograaf Sandra Zeilstra legde dit tafereel vast in de winter van 2018. Dit geweldige plaatje hebben wij vervolgens laten schilderen op een tegel van 30 x 40 cm. in Delfts blauw “

 

Sint Janskerk

“Sint Janskerk”
Wandbord 29 cm. Ø
100 % handgeschilderd
Gouda – Holland
Delfts blauw

€ 495,00


De Sint-Janskerk of Grote Kerk in de Nederlandse stad Gouda is een grote kruiskerk in gotische stijl. De kerk is beroemd vooral vanwege de reeks gebrandschilderde glazen. Het kerkgebouw zelf heeft karakteristieke overkappingen en is het langste kerkgebouw in Nederland met 123 meter, buitenwerks. In hoofdzaak dateert de kerk uit de 15e en 16e eeuw, maar de historie van het gebouw gaat verder terug.

 

Translate »