Specials, in opdracht

Specials in opdracht.


In deze rubriek laten we enige bijzonderheden zien van onze schilderkunst.

Deze “specials” maken we omdat we deze zelf mooi vinden, maar worden ook op verzoek gemaakt.

Indien u geïnteresseerd bent in een speciaal ontwerp/artikel, neem dan contact met ons op.
Uiteraard bent u van harte welkom om uw idee te bespreken.

Huwelijk

“Huwelijk”
Wandbord 42 cm.
100 % handgeschilderd
Gouda – Holland
Delfts blauw

 


“In samenwerking met de klant kwamen we tot dit ontwerp voor een huwelijk, de tekst rondom de binnenvoorstelling was voor onze plateelschilder een enorme uitdaging. Nadat de klant alles had gecontroleerd is het wandbord geglazuurd en weggebakken”

 

 

 

Samen 100

“Samen 100”
Fruitschaal
100 % handgeschilderd
Gouda – Holland
Poly chroom / Delfts blauw

 


“Net zoals de melkbeker heeft deze fruitschaal zijn eigen verhaal. Sonja en Erwin vieren in 2020 beide hun 50 jarige verjaardag en hun 25 jarig huwelijk. Voor onze schilder een mooie uitdaging om aan de hand van de uitnodiging hier een geheel van te maken in de fruitschaal. De klant is hier uitermate tevreden over en complimenteerde de schilder met zijn ontwerp. Bijzonder aan deze fruitschaal is dat de rand in kleur is geschilderd en de binnenvoorstelling geheel in Delfts blauw”

 

 

 

Schatkist

“Schatkist”

100 % handgeschilderd
Gouda – Holland
Delfts blauw

 


In opdracht van het ministerie van financiën mochten we deze replica’s van de Nederlandse schatkist maken. Een was er bedoeld als afscheidsgeschenk voor de secretaris-generaal. De opdracht was dat er strand en duinen in de afbeelding moest terugkomen. Uiteindelijk hebben we gezamenlijk gekozen om het Panorama Mesdag op de schatkist te schilderen.

 

Nieuw blauw

“Nieuw blauw”

Gouda – Holland
Delfts blauw

 


In het kader van het 750 jarig bestaan van de stad Gouda in 2021 hebben we gezamenlijk met andere Goudse ondernemers deze serie ontworpen en gemaakt. Dit aanzicht van de markt is een van een serie Goudse afbeeldingen.

 

 

 

 

Beker

“Beker”

Beker 11 cm.
100 % Handgeschilderd
Gouda – Holland
Delfts blauw

 


“Deze op maat gemaakte beker heeft een bijzonder verhaal. De klant kwam bij ons met de achterste beker op de foto en wilde er een laten bijmaken. De beker was voor één van de kinderen van een Gouds gezin. Alle overige kinderen van het gezin hadden na de tweede wereld oorlog van een Goudse plateelschilder allemaal zo’n melkbeker met hun naam erop gekregen behalve de jongste dochter want die was toen nog niet geboren. Nu hebben dus alle kinderen een eigen melkbeker met naam”

Relatiegeschenk

“Relatiegeschenk”
Wandbord 26 cm. Ø
Handgeschilderd
Gouda – Holland
Poly Chroom

 


In opdracht van Politie | Landelijke Eenheid | Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging

 

 

Opening

“Opening”
Wandbord 32 cm. Ø
100 % handgeschilderd
Gouda – Holland
Delfts blauw

 


Remco Ruimtebouw liet dit wandbord maken voor de opening van een nieuw winkelpand.

 

 

 

 

 

Huisjes

“Huisjes”

100 % handgeschilderd
Gouda – Holland

 


Voor diverse klanten hebben we al miniatuur huisjes gemaakt. U kent wellicht de bekende KLM huisjes wel. Onze huisje worden in opdracht van de klant op schaal gemaakt. We proberen om zoveel mogelijk details terug te laten komen in de miniaturen. Het stenen pand wordt met acryl verf in de juiste kleuren geschilderd. Dit verschilt dus met ons traditionele werk dat na het schilderen nog wordt geglazuurd en in de oven wordt gebakken.

 

 

Nieuw blauw

“Nieuw blauw”

Gouda – Holland

 


In het kader van het 750 jarig bestaan van de stad Gouda in 2021 hebben we gezamenlijk met andere Goudse ondernemers deze serie ontworpen en gemaakt. Hierbij is de afbeelding van het Goudse stadhuis aangebracht op twee artikelen. Deze wandborden behoren tot een serie Goudse afbeeldingen. Men kan er voor kiezen om deze twee op te hangen of de gehele serie in een compositie op te hangen.

 

 

 

 

Translate »